
תודה שבחרת לקרוא את המאמר שלנו שמחים לתת לך קוד קופון של 10% הנחה לרכישה עד לסוף חודש מרץ באתר קוד קופון - TATTO10
מדי סוכר רציפים וקעקועים
קעקועים הם אמנות גוף וצורה של האדם לבטא את עצמו. יצירת קעקועים כוללת בין היתר הזרקה של דיו מתחת לעור כאשר מדובר בדרך כלל בהליך בטיחותי מלבד מספר חששות וסיכונים רפואיים. עם זאת, מספר האנשים שעושים קעקועים גדל בעקביות במהלך העשורים האחרונים והערכות הן שמספר האנשים שעושים קעוקעים צפויה לעלות.
סוכרת וקעקועים:
ההתמקדות של הכתבה הזו היא לא בדיוק בקעקועים (עליהם תוכלו למצוא כתבות רבות). הכתבה תעסוק באופן שבו יכול קעקוע להשפיע על אופן השימוש בציוד רפואי המשמש לניהול הסוכרת כמו לדוגמא מדי הסוכר הרציפים.
נתחיל מהסוף, קעקועים בטוחים לחלוטין לחולי סוכרת. למעשה, חולי סוכרת רבים בוחרים לקעקע את מצבם הרפואי על גופם כחלופה לענידה של צמידי תעודה רפואית מזהה. מכיוון שקעקועים הופכים אופנתיים יותר, מקובל לראות יותר חולי סוכרת יוצרים על גופם קעקועים שונים מאשר עונדים על גופם צמיד רפואי מזהה .
אולי שמעתם או שאתם משתמשים כבר במד סוכר רציף. המדובר על מהפכה של ממש בטיפול הרפואי בסוכרת. מדי הסוכר הרציפים מאפשרים למדוד במדויק את מגמות הגלוקוז בדם מבלי שהמטופל נאלץ לדקור את עצמו. לא רק שמדי הסוכר הרציפים מונעים את דקירות האצבע המרובות מדי יום, אלא שהם גם מתריעים בפני המשתמש על רמות קיצוניות של ריכוזי גלוקוז בדם.

אתם עשויים לתהות למה בכותרת נכתב "מדי סוכר רציפים וקעקועים".
כמעט כל מדי הסוכר הרציפים מכילים חיישן המוחדר מתחת לעור ומשדר המודבק על העור. המדובר על יחידות קומפקטיות קטנות שאינן מושתלות דרך קבע בגוף אלא מחוברות לעור בדרך כלל באמצעות דבק. סוכרתיים מחברים את החיישנים על חלקי הגוף בהם מובטחת להם גישה נוחה ובמקביל ינסו לשמור שהחיישן לא יתנתק או יפול במהלך פעולות יומיומיות כמו הליכה, ישיבה וריצה. הזרוע העליונה והבטן העליונה מתאימים לתיאורים אלה מה שהופך אותם לאזורים הנפוצים ביותר שבו הסוכרתיים מחברים את החיישנים שלהם. יחד עם זאת, אזורים אלה הם החלקים המקועקעים הנפוצים ביותר בגוף.
סוכרתיים מתקשים לעתים קרובות לחבר את החיישנים שלהם על חלקי הגוף שכבר מכוסים בקעקוע. הבעיות הקשורות בחיבור מדי הסוכר הרציפים על חלקים מקועקעים בגוף מסוכמות במדויק בשאלה שעלתה באחד הפורומים:
״יש לי חצי שרוול של קעקועים על הזרוע/כתף הימנית העליונה ושמתי לב שהחיישן שלי מסוג פריסטייל ליברה לא נדבק לזרוע המקועקעת שלי. אני צריך לחבר את הפריסטייל ליברה שלי על זרועי השמאלית (שאין עליה קעקועים) מכיוון שהוא לא נדבק כל כך טוב או נופל לחלוטין כאשר השתמשתי בזרוע הימנית. אני יודע שהעצה היא להחליף מיקום באופן קבוע, אבל אני באמת לא יכול כי זה מטריד כאשר זה נופל מהגוף! האם זה בגלל הקעקועים שלי? האם פריסטייל ליברה יכול להיצמד לזרועות שיש להן קעקועים?'
ככל הנראה, ומתגובות של משתמשים אחרים, עולה כי התקנת מד סוכר רציף על החלק המקועקע של הגוף מגיעה עם כמה בעיות. החיישן עלול שלא להידבק היטב ונופל מהר מתנועות בסיסיות של הגוף. משמעות הדבר היא שכאשר סוכרתיים מתקינים את מדי הסוכר הרציפים על חלק מקועקע הם עשויים להיתקל בנפילתם של מדי הסוכר מהגוף, בטרם עת.
לצד התנתקות ונפילת החיישנים מחלקים מקועקעים, יכולות להיווצר גם בעיות אחרות שיגרמו כתוצאה מחיבור מד הסוכר הרציף על קעקועים.
אחת הבעיות הנוספות היא שאם החיישן לא יתחבר כראוי לגוף תהיה בעיה במדידות הרציפות של הגלוקוז בדם. חיישנים שאינם מתחברים היטב לגוף או אינם מחוזקים בצורה הטובה ביותר, עלולים ליפול או להתנתק מהגוף ואלה עלולים להפריע לקריאת החיישן ולגרום לפספוסים במגמות היומיות של מדידת רמת הגלוקוז.
קריאות עקביות ומדויקות מהחיישן חשובות מאוד בקביעת הסיכון לסיבוכים אצל סוכרתיים. אם הקריאות מופסקות או שאינן מדויקות, יתכן שערכי סוכר נמוכים או גבוהים יתפספסו. חיישן שאינו מורכב כראוי מפחית את הדיוק של מדידות הגלוקוז בדם.
לבסוף, בחיבור לא נכון של החיישן או כאשר החיישן רופף ואינו מוצמד כראוי לגוף, ישנו סיכון למקרי קיצון (כמו ירידה או עלייה חדה של ערכי סוכר) במקרים כאלה החיישן עלול לשדר מידע מטעה ולהטעות את המשתמש כאשר עליו לקבל החלטות לטיפול בסוכרת.
הסוכרתיים משתמשים בקריאות החיישן כדי לקבל החלטות על אופן הטיפול ועל מינון האינסולין לשימוש, קריאות לא מדויקות מעלות את הסיכוי לטיפול לקוי וייתכן כי המשתמש יקבל החלטה מוטעית לגבי אופן מינון האינסולין שהוא עתיד ליטול.
הלכה למעשה, משתמשים מפיקים יותר ממדי הסוכר הרציפים שלהם, על ידי כך שהם מוודאים שהוא מורכב ומוצמד כראוי על העור.
האם קעקועים משפיעים על הדיוק של חיישני הסוכר הרציפים?
קעקועים יכולים להשפיע על הדיוק של חיישני הסוכר הרציפים מכיוון ששכבת הדיו הנוספת בעור יכולה להפריע למיקום הנכון ולפונקציונליות של אלקטרודות החיישנים. האלקטרודות חיוניות למדידת ריכוז הגלוקוז בנוזל הבין תאי, המספק אומדן של ריכוז הגלוקוז בדם. אם האלקטרודות אינן מותאמות היטב, ייתכן שהן לא יוכלו לספק קריאות מדויקות.

יצרני מדי הסוכר הרציפים ממליצים בדרך כלל למשתמשים להימנע מהפעלת החיישנים על אזורי עור עם שומות, צלקות וקעקועים. הסיבה לכך היא שאזורי עור אלו יכולים להפחית את המוצקות של החיישן על העור, ולגרום לו להחליק בתדירות גבוהה יותר. בחלק מהמקרים שדווחו, סוכרתיים עם קעקועים גילו ששכבת הדיו הנוספת בעור מפחיתה את המוצקות של החיישן, וכתוצאה מכך הוא מחליק בתדירות גבוהה יותר.
עם זאת, לא כל הקעקועים ישפיעו על הדיוק של חיישני הסוכר הרציפים.
המידה שבה קעקוע יכול להשפיע על קריאות ושידורי ערכי הגלוקוז תלויה במספר גורמים, כולל מיקום הקעקוע, סוג הדיו בו נעשה שימוש, גודל ועומק הקעקוע.
לכו חשוב לסוכרתיים עם קעקועים לנקוט משנה זהירות בעת הרכבת מד הסוכר הרציף על העור ולפעול לפי הנחיות היצרן. אם הקעקועים גורמים לחיישנים להחליק לעתים קרובות, ייתכן שיהיה צורך לשקול אפשרויות מיקום חלופיות. בנוסף, חולי סוכרת עם קעקועים, שבוחרים להרכיב את החיישן על האזור המקועקע, צריכים לבדוק שוב, על ידי בדיקה במכשיר אחר את הדיוק של קריאות מדי הסוכר הרציפים שלהם על מנת לוודא שהם לא מקבלים קריאות שגויות.
כיצד למנוע מחיישן שהורכב על עור מקועקע מליפול?
כאמור, אחת מהבעיות העיקריות עם שימוש במד סוכר רציף על קעקועים היא המוצקות הגרועה- דהיינו בגלל הקעקועים מדי הסוכר הרציפים מחליקים מהעור.
לכן, חשוב לעשות שימוש בפאצ'ים של NOT JUST A PATCH על מנת לאבטח את החיישן, להדביק אותו בצורה חזקה ובטיחותית יותר לעור ובכך לוודא שהחיישן נשאר צמוד לעור ואינו מחליק, גם באזורים מקועקעים.
הפאצ'ים של NOT JUST A PATCH הם היפואלרגניים ומיועדים בין היתר לעור רגיש, גם כזה שמכוסה בקעקועים, ודביקים מספיק כדי לשמור על החיישן במקומו לתקופה ארוכה. הפאצ'ים המיוחדים שלנו נועדו לשרת מטרה כפולה, הגנה על החיישן ובו זמנית לשמור על החיישן מחובר היטב לעור.
הפאצ'ים שלנו נועדו להדבקה בכל מקום בגוף, כך שאפשר להדביק אותם בצורה מושלם גם על הבטן או בכל מקום אחר- עם או בלי קעקועים.